1 APRIL - Tuindorp 't Lansink wordt grootste verkeerstuin van Nederland

1 APRIL
Bewoners van Tuindorp ’t Lansink zien dagelijks met veel plezier de verschillende lesauto’s door hun wijk rijden. Volgens specialisten is deze wijk dan ook zeer geschikt om jonge bestuurders kennis te laten maken met het rijden in een auto op de openbare weg. Stichting Tuindorp wil daarom in samenwerking met de Hengelose rijscholen de Grootste Verkeerstuin van Nederland (GVvN) oprichten. Een woordvoerder van de stichting licht toe dat dit betekent dat het Tuindorp iedere 1e zondag van de maand autovrij gemaakt wordt zodat zonder risico rondgestuurd kan worden en de leerlingen alle lastige manoeuvres kunnen gaan oefenen. Rijschoolhouder Rinus uit Enschede van de gelijknamige rijschool rijdt al jaren door de wijk en is dolenthousiast over dit initiatief.  ‘Ik kijk uit naar komende zondag wanneer dit spectaculaire evenement voor het eerst gaat plaatsvinden. Uniek in Nederland. Wellicht gaan meer steden dit initiatief volgen’.
Let op: Vanwege dit evenement het verzoek aan alle bewoners van de wijk om aankomende zondag van 12:00 tot 17:00 uur uw auto(‘s) buiten de wijk te parkeren zodat de jonge bestuurders in de lesauto’s zonder risico kunnen rondrijden (voertuigen op eigen terrein mogen uiteraard gewoon blijven staan). De gemeente Hengelo zal zondagochtend dranghekken en borden plaatsen op alle toegangswegen.
Wilt u zelf gratis proefrijden in een echte lesauto, dat mag zondag al vanaf 15 jaar (ook uniek in Nederland). Meldt u hiervoor aankomende zondag om 12 uur bij Wijkcentrum ’t Lansink.
"Op 17 oktober 2003 werd Tuindorp 't Lansink aangewezen als beschermd dorpsgezicht..."
"Karel Muller is de hoofdontwerper van de wijk Tuindorp 't Lansink..."
"In 2011 bestond de wijk Tuindorp 't Lansink 100 jaar. Dit is gevierd met een eeuwfeest."
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann