Tuindorp 't Lansink treedt op tegen processierups!

De koolmees inzetten om de processierups te bestrijden. Dat is onze reactie op de overval van de vele processierupsen in de afgelopen zomer in ons Tuindorp ‘t Lansink. Voor het eerst in de geschiedenis van Kunstmarkt Tuindorp moest zelfs de looproute daarop worden aangepast. Een hele stoet processierupsen had namelijk enkele zomereiken rondom de vijver in beslag genomen.

Daarop hebben we ons beraden. Aangezien processierupsen uitstekende voeding zijn voor de koolmezen, met name als er in het voorjaar jonge koolmezen moeten worden gevoerd, gaan we koolmezen inzetten om de rupsen te bestrijden. We hebben bedacht dat we daarvoor in de hele wijk nestkastjes voor koolmezen moeten ophangen, zodat de koolmezen worden uitgenodigd om in onze wijk jongen koolmezen op te voeden. Hoe meer koolmezen, des te meer de processierupsen worden bestreden. Wij nodigen alle Tuindorpers dus uit om nestkastjes voor de koolmezen op de hangen (met de ingang naar het oosten, waar de zon ’s ochtends op komt).

De koolmees-nestkastjes zijn ook tegen kostprijs (6,- euro) te bestellen via de webshop. We hebben voor deze actie alvast een paar aangeschaft, ze zijn op voorraad.

"Op 17 oktober 2003 werd Tuindorp 't Lansink aangewezen als beschermd dorpsgezicht..."
"Karel Muller is de hoofdontwerper van de wijk Tuindorp 't Lansink..."
"In 2011 bestond de wijk Tuindorp 't Lansink 100 jaar. Dit is gevierd met een eeuwfeest."
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann