Stichting Tuindorp genomineerd voor persprijs Hengeloos Peil

Op maandag 11 februari is Stichting Tuindorp tijdens de uitzending van Hengeloos Peil genomineerd voor de persprijs. De actieve wij is Radio Hengelo TV en Tubantia niet ontgaan, wat heeft geresulteerd in dit stukje waardering.

Namens het bestuur van Stichting Tuindorp nam Bas Assink de nominatie in ontvangst. Hij lichtte kort toe dat de activiteit in de wijk niet enkel aan Stichting Tuindorp te danken is, maar vooral aan alle vrijwilligers en organisaties die zich vrijwel dagelijks inzetten. Het behoud van de (deels monumentale) wijk staat voorop, maar ook het sociale karakter kenmerkt de wijk en zorgt voor cohesie. Bekende evenementen als de Ronde van de Vijver, Kunstmarkt Tuindorp, het Oud Engels Straattheater en de vele activiteiten van het Tuindorpbad zorgen voor reuring. Daarnaast zijn er dagelijks meerdere activiteiten in het wijkcentrum.

De persprijs wordt uitgereikt in de uitzending van Hengeloos Peil in juni. Kijkers en luisteraars bepalen mede de uitslag. We komen er dus ongetwijfeld nog bij u op terug, we kunnen uw steun goed gebruiken!

"Op 17 oktober 2003 werd Tuindorp 't Lansink aangewezen als beschermd dorpsgezicht..."
"Karel Muller is de hoofdontwerper van de wijk Tuindorp 't Lansink..."
"In 2011 bestond de wijk Tuindorp 't Lansink 100 jaar. Dit is gevierd met een eeuwfeest."
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann