Renovatie hek Tuindorpbad

Op 1 december is aannemer de Jong begonnen met de renovatie van het hek rondom het Tuindorpbad.

Het plan was de eikenhouten staanders, die een meter diep in de grond geplaatst zijn, op een betonnen poer circa 10 centimeter boven het maaiveld te plaatsen zodat er geen houtrot meer kan optreden voor het gedeelte dat in de grond geplaatst is.

Oorspronkelijk bedacht als “klusje “voor de Werkgroep Onderhoud Tuindorpbad maar uiteindelijk gekozen voor een gezamenlijk project van aannemer De Jong en de werkgroep.

Na de start door de aannemer bleek al snel dat bij 9 uitgegraven staanders dermate veel bruin houtrot gevonden werd dat het beter was alle staanders te vervangen.

De aannemer zal deze werkzaamheden uitvoeren en in de loop van de tijd zal de werkgroep stuk voor stuk de tussen de palen bevestigde panelen vernieuwen. Voorlopig worden voor zover mogelijk de oude panelen weer gemonteerd.

Morssinkhof Groep sponsort Tuindorpbad met betonpoeren en ijzerwerk.
De Morssinkhof Groep in Hengelo, bekend van grond-, weg- en waterbouw-beton en sierbestrating,  sponsort het Tuindorpbad met een groot aantal betonpoeren met ijzerwerk (zie foto).

De betonpoeren worden als fundament gebruikt voor de palen waaraan het hekwerk is bevestigd. Hierdoor hebben de palen geen last meer van houtrot bij de overgang van grond naar lucht.

Wim Alberts van de onderhoudsgroep Tuindorpbad was bezig met het zoeken naar een leverancier voor de betonpoeren toen hij verrast werd door het telefoontje van de heer Boertje van de Morssinkhof Groep die aanbood de benodigde betonpoeren inclusief het benodigde rvs bevestigingsmateriaal te willen sponsoren .

Directeur Carol Morssinkhof van de Morssinkhof Groep draagt het Tuindorpbad een warm hart toe en was direct bereid te helpen door het beschikbaar stellen van betonpoeren met het bijbehorende ijzerwerk.

Het bestuur en de onderhoudsgroep van het Tuindorpbad zijn de Morssinkhof Groep zeer erkentelijk voor deze sponsoring.

Meer foto’s staan in het speciale fotoalbum op onze site: klik hier.

"Op 17 oktober 2003 werd Tuindorp 't Lansink aangewezen als beschermd dorpsgezicht..."
"Karel Muller is de hoofdontwerper van de wijk Tuindorp 't Lansink..."
"In 2011 bestond de wijk Tuindorp 't Lansink 100 jaar. Dit is gevierd met een eeuwfeest."
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann