Tuindorp App
In samenwerking met de gemeente Hengelo is een digitale applicatie ontwikkeld waar onder andere de oprichtingstekeningen van veel woningen in Tuindorp ’t Lansink te zien zijn. Alle beschikbare informatie is inzichtelijk gemaakt op een interactieve kaart. Door middel van kleuren is aangegeven wat de bouwperiode is geweest, waardoor je kunt zien hoe de wijk in de tijd is opgebouwd.

De applicatie is in te zien via deze link: klik hier.

Visie gemeente Hengelo
Wat is de visie van de gemeente op Tuindorp ’t Lansink. Is het nou een monument, een beschermd dorpsgezicht of toch iets anders. Wat houdt dit precies in?
Tuindorp ’t Lansink is een beschermd dorpsgezicht (vanaf 17 oktober 2003, datum publicatie in Staatscourant). Daarvoor moesten wel enkele panden binnen het gebied de status van rijksmonument hebben. Dat is het geval (onder andere aan de Lansinkweg en C.T. Storkstraat alsmede Plein 1918).
Dit houdt in dat er een conserverend bestemmingsplan geldt, wat zich vertaalt in een beperkte mogelijkheid om aan- en bijgebouwen te realiseren. Daarnaast gelden er andere regels als het gaat om vergunningvrij bouwen. Neem daarom altijd eerst contact op met de gemeente als er bouwplannen zijn.

"Op 17 oktober 2003 werd Tuindorp 't Lansink aangewezen als beschermd dorpsgezicht..."
"Karel Muller is de hoofdontwerper van de wijk Tuindorp 't Lansink..."
"In 2011 bestond de wijk Tuindorp 't Lansink 100 jaar. Dit is gevierd met een eeuwfeest."
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann