Informatie over inname grijze container

Op maandag 15 mei zal in Tuindorp ’t Lansink de grijze container voor het laatst worden geleegd. Na het legen zal de container door Twente Milieu worden ingenomen. Het restafval kan naar ondergrondse verzamelcontainers aan de randen van de wijk worden gebracht.

#byebyebak
In 2017 zal in de gemeente Hengelo de grijze container worden ingenomen. Alle huishoudens gaan gebruik maken van de ondergrondse verzamelcontainers voor restafval. Dit gebeurt gefaseerd. Tuindorp ’t Lansink is na Beckum en Oele het volgende gebied waar de grijze container wordt ingenomen. Informatie over het project, met uitleg van cabaretier Jeffrey Spalburg, staat op de site van Twente Milieu: klik hier.

Laatste inzamelronde op 15 mei
De grijze containers worden in onze wijk op maandag geleegd. De laatste keer dat de container aan straat kan is maandag 15 mei. Hij wordt dan nog eenmaal geleegd. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Direct na het legen wordt gestart met het ophalen van de containers. Soms gebeurt dit op dezelfde dag, het kan ook een dag later zijn.
Wethouder Marcel Elferink zal bij de Esreinschool een starthandeling verrichten. Dit tekent de start van de inname in Hengelo, nadat in januari de containers in Beckum en Oele al zijn ingenomen.

Informatiebrief
Ieder huishouden ontvangt deze week een brief met instructies. Je dient een sticker te plakken op de container, zodat men kan zien dat deze container moet worden ingenomen. Je hebt de mogelijkheid om de container te houden. Plak dan geen sticker op de container, zodat ze hem laten staan. De container zal niet meer worden geleegd na 15 mei. Mocht je de container op een later moment toch willen laten ophalen, dan zijn daar kosten aan verbonden. Een voorbeeld van de brief die iedereen ontvangt staat onder dit bericht.

Voorbeeldbrief inname grijze container Tuindorp ’t Lansink

Ondergrondse verzamelcontainers
Rondom de wijk zijn verschillende ondergrondse verzamelcontainers voor restafval. Deze kunnen allemaal worden gebruikt. Sterker nog, het is mogelijk om gebruik te maken van alle ondergrondse containers voor restafval in de gemeente Hengelo. Een gebruiksaanwijzing zat al bij de brief die ieder huishouden in november heeft ontvangen. Ook staat deze op de site van Twente Milieu. Belangrijk is dat je hiervoor de milieupas nodig hebt. Heb je deze niet (meer), vraag hem dan tijdelijk gratis aan. In de brief kun je lezen hoe.

Hulp nodig?
Kun je zelf je restafval niet wegbrengen? Heb je niemand in de buurt die dit wel kan? Meld je dan bij de gemeente! Eerst wordt samen met een afvalcoach gekeken naar je situatie, indien nodig wordt samen met het Zorgloket van de gemeente Hengelo gekeken naar eventuele extra hulp of maatregelen. Hoe dat er precies uitziet is afhankelijk van de situatie.

Samen houden we het netjes
Nu we met zijn allen de ondergrondse verzamelcontainers gaan gebruiken, wordt het nog belangrijker om alles netjes te houden. Laten we dit met zijn allen in de gaten houden. Is een container vol, in storing of staat er wat naast? Maak een melding bij Twente Milieu via hun website, de Twente Milieu App of telefonisch. Op basis van deze meldingen proberen zij zo snel mogelijk de situatie op te lossen en weten zij waar de problemen zijn.

Minder restafval
Stichting Tuindorp ondersteunt de inname van de grijze container. Het betekent minder vaak vrachtwagens door de woonstraten, waardoor de veiligheid wordt vergroot. Doordat de ondergrondse verzamelcontainers aan de randen van de wijk staan, blijft de uitstraling van onze wijk behouden.
Het uiteindelijke doel is natuurlijk om de hoeveelheid restafval nog verder te verminderen. Wij zagen in de wijk al steeds minder grijze containers aan straat op maandag. Toch reed iedere keer de vrachtwagen zijn rondjes. Nu de hoeveelheid restafval zo sterk is afgenomen, is het tijd voor deze maatregel.

"Op 17 oktober 2003 werd Tuindorp 't Lansink aangewezen als beschermd dorpsgezicht..."
"Karel Muller is de hoofdontwerper van de wijk Tuindorp 't Lansink..."
"In 2011 bestond de wijk Tuindorp 't Lansink 100 jaar. Dit is gevierd met een eeuwfeest."
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann