In Memoriam: Bep Reits

Tuindorp rouwt!

Afgelopen weekend werden wij opgeschrikt dat –na een kort ziekbed– Bep Reits aan een ongeneeslijke ziekte is overleden. Als ‘moeder’ van het Tuindorpbad heeft zij een belangrijke rol gespeeld bij de instandhouding van ons zwembad. En dat ging heel ver.

Het is nauwelijks in woorden te beschrijven wat Bep sinds 1993 allemaal heeft gedaan. Van kaartverkoop tot het werven van vrijwilligers, van snoepverkoop tot coördinatie schoonmaak. En bovenal verzorgde ze de communicatie (o.a. via ons Tuindorpbulletin) en deed ze de hele administratie van het bad. Het is veel te veel om allemaal op te noemen. Niet voor niets werd ze in 2013 voor al dat vele vrijwilligerswerk geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Geheel terecht!

Wellicht was het meest opmerkelijke daarbij dat ze alles ongemerkt deed. De omgang met allen die haar omringden in relatie tot haar bescheidenheid sierden haar. Dat was wellicht haar grootste kracht, die ‘stille’ kracht.

Samen met haar Joep was ze ook regelmatige deelnemer aan de jaarlijks georganiseerde ‘Tuindorp on Tour’. Ook dit voorjaar, in de eerste week van mei, namen Bep en Joep deel aan onze reis naar Engeland, waarbij wij o.a. één van de meeste oorspronkelijke tuindorpen van Europa hebben bezocht: Sunlight City (vlakbij Liverpool). Bep genoot! Regelmatig liet ze mij weten hoezeer ze het naar de zin had. Ze genoot van de reisactiviteiten en de bezoeken en rondwandelingen in de verschillende Engelse steden Manchester, Liverpool, Bradford en York.

Vandaag is de verjaardag van Bep. Hoe ongemakkelijk wellicht ook: we gaan een plakje cake eten, zoals we dat al zo vele jaren samen met Bep en alle ijsberen op het terras in het Tuindorpbad hebben gedaan. Daarbij bekijken we het schitterende filmpje waarbij Bep met haar ‘gekke’ badmuts via het trapje het ijskoude water (14 C) in loopt om de openingsdag van het nieuwe zwemseizoen te beleven.

We zullen Bep missen. Maar tegelijkertijd weten wij ons ook verzekerd dat we haar niet zullen vergeten. De stempel die zij op Tuindorp in het algemeen en het Tuindorpbad in het bijzonder heeft gedrukt is onuitwisbaar. Daarmee blijft haar nagedachtenis diep verankerd in ons geheugen.

Vaarwel Bep!

Namens het bestuur van Stichting Tuindorp,

Roel Kok, voorzitter

25 juli 2017

"Op 17 oktober 2003 werd Tuindorp 't Lansink aangewezen als beschermd dorpsgezicht..."
"Karel Muller is de hoofdontwerper van de wijk Tuindorp 't Lansink..."
"In 2011 bestond de wijk Tuindorp 't Lansink 100 jaar. Dit is gevierd met een eeuwfeest."
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann