5e Actief Cultureel Tuindorp

Op 19 mei geeft Sportvereniging H.G.V. om 13:30 uur het sportieve en acrobatische startschot van ACT 5!

Op het grasveld aan de Christiaan Huygenslaan haalt H.G.V. alles uit de kast. Met een multidisciplinair optreden, waarin acht sporten worden gecombineerd, openen zij deze culturele middag.

Om 16:30 uur wordt deze middag afgesloten met een spectaculaire act op de Tuindorpvijver door “Skyboarders” die met hun Flyboard tot grote hoogte spuiten. Dit mag u niet missen, het is een primeur voor Hengelo!

Tussen de opening en de afsluiting van ACT 5 kunnen bezoekers onder leiding van een gids diverse podia bezoeken, waar gevarieerde, korte, culturele optredens zijn.

Zo treedt in de kerk (tevens kantoor) van Webton het talent Anouk Schottink op. Zij stond in de finale van het RTL televisieprogramma “The Talent Project”. Ook zal hier Dansstudio X-dance optredens verzorgen met de dansgroep “Iron”.

In Wijkcentrum ’t Lansink speelt theatergroep Big Tyms de eenakter “Dansers” en zal BigBand Apollo uit Goor een flitsend optreden verzorgen.

In de Tuinzaal bij de vijver treden de “Leedzangers” op en tevens is daar een gezellig terras gecreëerd voor een hapje en een drankje.

Tussendoor zullen de bezoekers van ACT 5 “RaarBezoek” ontmoeten. Deze straattheatergroep zal weer zijn uiterste best doen om de mensen aan het lachen te krijgen.

ACT staat voor Actief Cultureel Tuindorp en wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd door de Tuindorp Toneelvereniging Big Tyms. Het belooft een groot spektakel te worden, dus zorg dat u er op tijd bij bent.

Kaarten zijn te koop voor € 10,00.  Met dit toegangsbewijs kunt u alle optredens bezoeken.

De kaartverkoop adressen zijn:

  • Wijkcentrum ’t Lansink aan de Twijnstraat,
  • Roel Kok, Vijverlaan 51  
  • Ina Braam Strumphlerstraat 10, email inabraam@home.nl of telefoon 06 162 437 72
"Op 17 oktober 2003 werd Tuindorp 't Lansink aangewezen als beschermd dorpsgezicht..."
"Karel Muller is de hoofdontwerper van de wijk Tuindorp 't Lansink..."
"In 2011 bestond de wijk Tuindorp 't Lansink 100 jaar. Dit is gevierd met een eeuwfeest."
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann